Obiective turistice

Valea Bancului

→ Valea Bancului, unul din satele comunei Coșna ne îmbie să-l străbatem de la un capăt la altul pe jos sau cu bicicleta pentru a putea vedea frumusețile locului. Casele îngrijite, înșirate de o parte și alta a drumului arată sufletul cald și primitor al gospodarilor. În pădurea din jur ciripitul păsărelelor te oprește din drum pentru a asculta trilul lor.

→ Drumul Valea Bancului se întinde pe o lungime de 6 km, porțiune care este asfaltata și continuă (spre munții Suhard ) cu drum forestier încă aproximativ 20km. După ce se termină asfaltul încep în dreapta sau stânga mai multe drumuri forestiere, nerecomandate pentru mașină și care duc pe culmile din grupa de munți a Suhardului. Dacă mergi pe Băncușor, până la intersecția cu Prislop și apoi o faci dreapta pe Prislop, ajungi pe Suhard, de unde poți vizita Mănăstirea Recele, stâna turistica sau poți porni pe alte trasee spre celelalte culmi muntoase. În partea dreaptă avem Faraoane, Vulpoiul, Livada și Oușorul iar în partea stângă avem Vf.Omu ( ultimul din lanțul munților Suhard)și continuă cu Muntilor Rodnei (Lacul Lala,Ineu, Gârgălău, Pietosul Rodnei și Vf. Puzdrele).

→ Coșna este integrată în Destinație ecoturistice Țara Dornelor datorită valorii patrimoniului natural existent la nivelul localității. Asociația de Ecoturism din România recunoaște 10 ecodestinații iar Tara Dornelor este una dintre ele.

→ Valea Bancului este un loc care trebuie străbătut cu piciorul mai mult de câteva ore, iar pentru asta este indicat să se rămână peste noapte în zonă.

→ Un loc liniștit și plăcut unde se poate înnopta găsim la intersecția drumului Băncușor cu Prislop, Cabana Partizanilor, care dispune de locuri de cazare, ciubăr și multe alte dotări.

© Comuna Coșna | Telefon: 0230/575.142 | primariacosna@yahoo.com